Authentieke Verse Colombiaanse gerechten!
ONZE GERECHTEN & DAGMENU'S
We werken in een relatief kleine keuken, waar we alle sauzen, Arepa’s, Empanadas (pasteitjes) en Pandebonos (kaasbroodjes) zelf bereiden. Ons concept is het serveren van kleine gerechten van woensdag tot en met zaterdag, onder het genot van een drankje.
Ons doel is dat je je laat verleiden door de Colombiaanse smaak, dat je met meer geluk weggaat dan voordat je binnenkwam en dat je zin hebt om terug te komen. Mocht dat niet zo zijn, geef ons vooral feedback om onze dienstverlening te verbeteren!
INGREDIËNTEN
In onze gerechten zijn er een aantal hoofdelementen aanwezig: Arepa’s, Patacones, vlees, bonen, ananas saus, knoflook saus en ají.
ZONDAGMENU
Op zondag werken we met een dagmenu. Het dagmenu varieert per week, waarbij we zoveel mogelijk proberen rekening te houden met suggesties en wensen van onze klanten, maar ook met de beschikbaarheid van de ingrediënten (seizoensinvloeden van bepaalde groenten en import van producten). Houd rekening met bepaalde bereidingstijd want de gerechtjes liggen dus niet kant en klaar!
Zondagmenu: Bandeja Paisa
Is een van de meest bekende gerechten uit Colombia. Het zou beschouwd kunnen worden als het nationale gerecht uit ons land. Deze is tevens de favoriet van onze klanten!
Laten we beginnen met de toelichting van de naam. Het woord bandeja betekent letterlijk dienblad. De naam paisa is afkomstig uit de provisie (departamento) Antioquia. De bewoners van dat gebied worden paisas genoemd. Inmiddels is dat gebied groter want alle mensen uit de koffieregio zijn paisas.
Het gerecht is dus een gerecht dat geserveerd wordt in een grote schaal/bord vanwege de hoeveelheid ingrediënten waaruit het bestaat. Bruine bonen met hogao, Witte rijst, Gepoederd en geroosterd rundvlees, Spek, (chicharrón), chorizo, ei, arepa, rijpe bakbanaan of patacón (groenen bakbanaan), en avocado.
Kortom een gerecht voor grote eters!
Zondagmenu: Sancocho de gallina
Sancocho is een heerlijke rijke traditionele Colombiaanse kippensoep gevuld met allerlei verse groenten, knollen en kip. In Colombia zijn er diverse varianten van Sancocho. Deze kunnen ook gemaakt worden met rundvlees of vis. Het wordt ook wel als een stoofschotel beschouwd, omdat het met rijst wordt gegeten. Het is een gerecht uit de provincie (departamento) Valle del Cauca.
Het is de tweede favoriet in de reeks van weekend menu’s.
We serveren de Sancocho (soep) met maiskolf, bakbanaan, aardappel. Separaat serveren we rijst met gesudderd kip in hogao, cassave en avocado.
Zondagmenu: Arroz con Pollo
Arroz con Pollo betekent letterlijk rijst met Kip. Het is een van de favoriete recepten van de Colombianen.
EL CAFETAL SERVEERT O.A.
Hieronder vind u enkele voor- en hoofdgerechten. Hierboven kunt u het menu downloaden waar ook de nagerechten, prijzen en de dranken staan welke wij serveren.
EMPANADA'S
Een empanada is een pasteitje gemaakt van gevuld maisdeeg dat gebakken of gefrituurd wordt. Empanar betekent letterlijk inpakken of inwikkelen. Er zijn verschillende variaties hiervan in Latijns-Amerika. In El Cafetal serveren we empanadas gevuld met rundvlees, aardappel, ui, tomaat en paprika.
AREPA CON TODO
Een Maistortilla geserveerd met diverse soorten
versnipperd vlees (kip en rund) stukjes spek en saus.
PATACON CON TODO
Een bakbanaan geserveerd met diverse soorten
versnipperd vlees (kip en rund) stukjes spek en saus.
WAT IS EEN PATACON?
Patacones zijn dubbel gebakken, platgeslagen stukken groene bakbanaan (platano). In Colombia worden Patacones gegeten als voorgerecht, als bijgerecht of als tussendoortje. Deze worden geserveerd met bijvoorbeeld kaas, vlees of creoolse saus.
WAT IS EEN APERA?
Een Arepa is een plat rond gegrilde maisbroodje. Het broodje wordt gemaakt van gekookt maïs en op smaak gebracht. Arepa’s zijn afkomstig uit Latijns-Amerika en zijn erg populair in Colombia. Arepa’s worden gegeten bij vrijwel alle maaltijden, als hoofdbestanddeel of bijgerecht. Arepa’s zijn zacht van binnen. Bij El Cafetal serveren we gegrilde Arepa’s met diverse ingredienten zoals kaas, vlees, bonen, avocado en/of sauzen.
WAT IS EEN MADURO?
De maduro is eigenlijk een rijp groene bakbanaan. Als je deze een aantal dagen laat liggen zal de schil van groen langzaam naar geel gaan. Het zetmeel in het vruchtvlees wordt langzaamaan omgezet in suikers waardoor deze variant dan zoeter wordt. Maduro wordt gereserveerd als bijgerecht bij de bandeja paisa en ook bij andere gerechten.
WAT IS EEN EMPANADA?
Een empanada is een pasteitje gemaakt van mais en gevuld met bijvoorbeeld rundvlees, kip, kaas of groente.
In El Cafetal serveren we empanadas gevuld met rundvlees en aardappelen.
WAT IS SALSA DE PIŇA?
Salsa de piňa is een huisgemaakte ananassaus of ananas compote.
.
WAT IS Salsa De Ajo?
Salsa de Ajo is een huisgemaakte knoflooksaus met specerijen.
.
WAT IS AJI?
Aji is een van oorsprong Colombiaanse pikante saus.
WAT IS GUACAMOLE?
Guacamole is een huisgemaakte avocadosaus met specerijen.
FOLLOW US
ETEN EN DRINKEN
MENU
COLOMBIAANSE KOFFIE
COLOMBIAANSE DRANKEN
BIER EN COCKTAILS
OPENINGSTIJDEN
Ma - Di GESLOTEN
Wo - Do 14.00u - 23.00u.
Vr - Za 14.00u - 01.00u.
Zondag 13.30u - 20.00u.
Keuken sluit om 21.00u. (zondag 19.oou.)
CONTACT INFORMATIE
STUUR EEN BERICHT
EMAIl info@elcafetal.nl
TEL 06 - 38 74 64 15
ADRES
Burgemeester van Walsumweg 716
30111 MZ Rotterdam